هواپز یکی از وسایل مدرن آشپزخانه برای پخت و پز است که امروزه با طرفداران بسیاری روبرو شده است. با این دستگاه می توانید انواع غذاهای سرخ کردنی، گوشت و … را تهیه کنید. در ادامه مطلب با طرز تهیه ۵ نوع غذا با هواپز آشنا خواهید شد.
آشنایی با طرز تهیه ۵ نوع غذا با هواپز
اگر طرفدار غذاهای سرخ شده و ترد هستید و نمی خواهید روغن زیادی استفاده شود همچنین زمان کافی برای انجام آن را ندارید یک راهکار استفاده از هواپز می باشد. هواپز یکی از لوازم آشپزخانه مدرن است که امروزه استفاده از آن بسیار متداول شده است.
در این دستگاه می توان بدون روغن یا با میزان خیلی کمی روغن انواع غذاها را سرخ کرد. به هواپز دستگاه سرخ کن بدون روغن هم اطلاق می شود. بهتر است محل قرارگیری هواپز دور از پرده و وسایل آتش زا باشد. ساختار این وسیله طوری است که مکانیسم تولید گرما و پخش هوای گرم توسط فن در قسمت بالای دستگاه است تا از سرخ شدن فقط بخش زیرین مواد غذایی جلوگیری شود.
چرا که انتشار هوای گرم به طور یکنواخت از سوختن مواد جلوگیری نموده و همه سطوح مواد غذایی به صورت یکنواخت برشته می شود. در ادامه مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه ۵ نوع غذا با هواپز آشنا نماییم. شما می توانید از هواپز برای انواع غذای سرخ کردنی، سوخاری، کباب و … استفاده کنید. پخت غذا در آن خیلی ساده بوده و ضمنا استفاده از آن سبب حفظ خواص و ارزش مواد غذایی می گردد.
۱. پیتزا
یکی از غذاهای پرطرفدار در هر سنی پیتزا است. اگر فر یا مایکروفر ندارید به راحتی می توانید با هواپز این فست فود خوشمزه را آماده کنید. مواد لازم برای تهیه پیتزا عبارت است از:
- خمیر پیتزا نیمه آماده
- پنیر پیتزا
- فلفل دلمه ای خرد شده
- سس کچاپ
- قارچ خرد شده
- پیاز خرد شده
- گوشت چرخ کرده
مراحل آماده سازی پیتزای مورد نظر به صورت زیر است:
- در تابه ای پیازها را تفت داده و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید تا سرخ شود. سپس ادویه ها نیز اضافه کنید.
- روی خمیر پیتزا سس کچاپ ریخته و خوب پخش کنید سپس پنیر پیتزا روی آن بریزید.
- سپس گوشت سرخ شده را به آن اضافه و کمی از فلفل دلمه ای ها را بریزید.
- دوباره پنیر اضافه کرده و مقداری قارچ روی آن قرار دهید.
- در آخر پیتزا را بین ۱۰-۱۲ دقیقه در هواپز قرار داده تا پنیر پیتزا آب شده و طلایی گردد.
- مرحله پایانی. پیتزای خوشمزه شما آماده سرو است.
۲. همبرگر
در صورتی که می خواهید همبرگری خوشمزه و خوشبو را تجربه کنید هواپز انتخاب شایسته ای است. با این دستگاه در مدت ۱۰-۱۵ دقیقه می توانید همبرگرهای خوشمزه و خوش طعمی را آماده سازید. کافی است دما را در حد متوسط تنظیم کرده و به اندازه گنجایش سبد دستگاه همبرگرها را داخل آن قرار دهید.
برای کار پخت و پز به روغن نیاز نیست زیرا همبرگر روغن دارد و در صورت نیاز مقدار خیلی کمی روغن روی آن اسپری شود. اگر هواپز از نوع بدون روغن است که قابلیت داغ شدن با سرعت بالاتری هم دارد. تنها کافی است درب سرخ کن را ببندید و اجازه دهید کاملا سرخ و برشته گردد.
مواد لازم برای تهیه این غذا خوشمزه با هواپز عبارت است از:
- سه برش بیکن
- گوشت چرخ کرده، ترجیحا فاقد چربی
- دو قاشق چای خوری پاپریکا دودی
- نمک و فلفل سیاه
برای تهیه همبرگر مراحل زیر را اجرا کنید:
- ابتدا بیکن ضخیم را ریز خرد نموده و در تابه ای با حرارت متوسط حدود ۴ دقیقه بپزید.
- سپس گوشت چرخ کرده، بیکن سرد شده، پاپریکا دودی، نمک و فلفل را در ظرفی باهم مخلوط و خوب ورز دهید.
- سپس گوشت را به شکل گرد قالب بزنید.
- هواپز را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم نموده و همبرگر را در سبد آن قرار دهید تا ۷ دقیقه ای کاملا سرخ شود.
- مرحله پایانی. همبرگر آماده است می توانید آن را با کاهو، پنیر، گوجه و خیار شور سرو نمایید.
۳. مرغ پارمزانی
همانطور که اشاره شد از هواپز فقط برای سرخ کدن مواد غذایی مانند کباب، ناگت و .. استفاده نمی شود. توسط آن می توانید غذاهای بی نهایت خوشمزه دیگری هم تهیه کنید از جمله مرغ پارمزانی. مواد لازم برای تهیه این غذا با هواپز عبارت است از:
- دو عدد تخم مرغ
- ۱/۴ فنجان آرد
- ۴ تکه پنیر موزارلا کم چرب
- نصف فنجان آرد سوخاری پانکو
- نصف قاشق چای خوری پودر سیر
- نصف قاشق چای خوری پودر پیاز
- یک فنجان پنیر پارمزان
- دو عدد سینه مرغ بدون استخوان و بدون پوست
- ۳/۴ قاشق چای خوری نمک
- ۱/۴ قاشق چای خوری فلفل سیاه
برای تهیه مرغ پارمزانی خوشمزه مراحل زیر را انجام دهید.
- ابتدا آرد، پودر سیر و پودر پیاز را در ظرفی بریزید و هم زده تا مخلوط شوند.
- سپس آرد سوخاری پانکو و پنیر پارمزان را در ظرف دیگری بریزید و هم زده تا مخلوط شوند.
- حالا تخم مرغ را در ظرف سوم خوب هم بزنید.
- در ادامه سینه مرغ را به صورت افقی از وسط برش داده که حالت پروانه ای پیدا کند. بعد همه قسمت های آن را با نمک و فلفل سیاه مزه دار نمایید.
- در این مرحله مرغ را در مخلوط آرد قرار داده و با آرد بپوشانید، بعد آن را در تخم مرغ فرو کنید و در نهایت در پودر پانکو و پارمزان بغلتانید.
- بعد هواپز را روی دمای ۱۸۰ تا ۲۰ درجه قرار دهید تا گرم شود.
- حالا دو تکه مرغ را در سبد هواپز قرار داده و اطمینان یابید که روی هم قرار نگیرند. می توانید با اسپری کمی روی آن روغن بپاشید.
- حدود ۵ تا ۶ دقیقه صبر کنید تا مرغ طلایی و ترد شوند. بعد روی هر تکه مرغ را با پنیر موزارلا بپوشانید و هر تکه پنیر را با دو خلال دندان محکم کنید.
- اکنون دمای هواپز را روی ۱۲۰ درجه قرار دهید تا پنیر آب و طلایی شود.
- مرحله پایانی. مرغ پارمزان خوشمزه شما آماده سرو است.
۴. میگو سوخاری
میگو غنی از مواد مغذی بوده و می توان غذاهای مختلفی با آن آماده کرد. از جمله میگو پلو، قلیه میگو سنتی و میگو سوخاری. می توان میگو سوخاری را این بار با هواپز آماده کنید. مواد لازم برای تهیه این غذا عبارت است از:
- ۲۶-۳۰ عدد میگو
- نصف فنجان آرد
- پنج فنجان آرد سوخاری پانکو
- یک قاشق چای خوری نمک
- دو عدد تخم مرغ
برای تهیه میگو سوخاری مراحل زیر را طی کنید:
- برای شروع ابتدا آرد و نمک را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
- سپس تخم مرغ را در ظرف دیگری خوب هم بزنید.
- حالا آرد سوخاری پانکو را در کاسه سوم بریزید.
- بعد هواپز را در بالاترین دما قرار داده تا ۱۰ دقیقه ای گرم شود.
- در ادامه میگو را اول با آرد بپوشانید، بعد در تخم مرغ فرو کنید. سپس میگوها را کاملا در آرد پانکو بغلتانید.
- بعد مقدار کمی روغن روی میگوها اسپری کنید و حدود ۶ دقیقه ای در هواپز قرار دهید.
- مرحله پایانی. میگو سوخاری خوشمزه آماده سرو است.
۵. میت بال
میت بال جزو غذاهایی است که به همراه برنج، اسپاگتی و نان سرو می شود. می توانید این غذا را نیز با هواپز آماده کنید. مواد لازم برای تهیه میت بال عبارت است از:
- یک عدد تخم مرغ
- یک عدد پیاز زرد کوچک
- دو حبه سیر
- ۱/۳ فنجان آرد سوخاری
- مقداری ریحان یا جعفری تازه
- گوشت چرخ کرده
- پنیر پارمزان
- یک قاشق چای خوری نمک
- ۱/۲ قاشق چای خوری پونه کوهی خشک
- ۱/۲ قاشق چای خوری فلفل سیاه
طرز تهیه میت بال با هوا پز شامل مراحل زیر است:
- ابتدا پیاز و سیر را ریز رنده کنید، به گرفتن آب پیاز نیاز نیست.
- سپس جعفری و ریحان را هم خوب ریز کنید.
- حالا سبزیجات، پیاز و سیر و سایر مواد را در کاسه ای مخلوط کنید و خوب وزر دهید.
- سپس با دست به اندازه یک گردو از گوشت برداشته و قلقلی کنید.
- در ادامه کف سبد هواپز، کاغذ روغنی پهن کرده و گوشت ها قلقلی را روی آن قرار دهید تا سرخ شوند.
- گوشت ها را زیرورو کرده تا کاملا سرخ شوند.
- مرحله پایانی. میت بال های خوشمزه آماده سرو است.
منبع : آرگا
برچسب :